Na XIII Međunarodnom Festivalu turističkih publikacija „Kofer slova“ koji je održan u Kruševcu 13. i 14. oktobra 2017. Turistčka organizacija grada Leskovca osvojila je prvu nagradu i zlatni kofer u kategoriji  višelisna turistička publikacija do 50 stranica ( za publikaciju LESKOVAC Kulturni turizam, kulturno-istorijski spomenici) i drugu nagradu i srebrni kofer za najbolji web sajt (www.turistickaorganizacijaleskovac.rs)

Festival ima takmičarski karakter, vrednuje kvalitet turističkog promotivnog materijala, a idealana je prilika za okupljanje predstavnika turističke ponude u zemlji i inostranstvu i razmenu mišljenja, jačanje i uspostavljanje novih poslovnih kontakata. Prethodnih godina materijal sa kojim je konkurisala Turistička organizacija grada  Leskovca, bio je ocenjen visokim ocenama i uvek bio u samom vrhu.

U takmičarskom delu festivala bilo  je ukupno devet kategorija i to: jednolisna turistička publikacija, višelisna turistička publikacija do 50 stranica, višelisna turistička publikacija sa više od 50 stranica, monografija gradova i opština, dopunski promotivni materijal (kese, blokovi, fascikle, bedževi, kačketi i slični proizvodi), turistčka mapa, najoriginalnija turistička publikacija, audio-video publikacija i najbolji web sajt.

Kriterijumi za dodelu nagrada bili su promocija i unapređenje turističkih potencijala, isticanje autentičnosti regije kroz publikaciju, kvalitet i originalnost sadržaja i fotografija, kao i kvalitet štampe.

Na pomenutom međunarodnom festivalu učestvovalo je preko 50 turističkih organizacija iz Srbije i nekoliko iz regiona (Bugarska, Grčka i Republika Srpska).