O NAMA

Turističko društvo „Nikola Skobaljić“ osnovano je u Leskovcu ranih šezdesetih godina, iz koga je proistekao Turistički savez opštine Leskovac, a 1995. godine je organizovana Turistička organizacija opštine Leskovac. Ustanova prerasta u Turističku organizaciju grada Leskovca, sa dobijanjem statusa grada.

Turistička organizacija se bavi promocijom i unapređenjem turizma na teritoriji opštine Leskovac. Aktivnosti su podeljene u tri kategorije: Informativno – propagandne i promotivne, izdavačka delatnost i manifestacije.

U Bulevaru oslobođenja nalazi se stara kuća Šop – Đokića sa svojim širokim dvorištem. U pitanju je lep primer građanske arhitekture 19. veka i u njoj je danas smeštena Turistička organizacija Leskovca. U okviru etno – kompleksa Šop – Đokić, nalazi se turističko – informativni centar, otvoren 24. novembra 2010. godine. Osnovna funkcija TIC – a je pružanje informacija o turističkoj ponudi grada, njegovim smeštajnim kapacitetima, gastronomiiji, predstojećim manifestacijama, aktuelnim dešavanjima u gradu, kulturnim zbivanjima.

Pored pomenutih informacija pružamo usluge vodičke službe za grad i okolinu.