Svečano otvaranje jubilarne 10. Izložbe suvenira i turističkih publikacija „Leskovac 2017“

U holu Lekovačkog kulturnog centra danas je svečano otvorena 10. Izložba suvenira i turističkih publikacija koju pod pokroviteljstvom Grada Leskovca organizuje Turistička organizacija Leskovac.

„Blagotvorno šarenilo desete po redu Izložbe suvenira i turističkih publikacija dobar je povod da se kolegijalno susrećemo, razmenjujemo iskustva, znanja, da se družimo, i zajednički unapređujemo našu sve prosperitetniju privrednu delatnost. Nagrade koje su dodeljivane tek su povod da se podstakne takmičarski duh, da se teži boljem, inovativnijem, umetnički osmišljenijem i orginalnijem prezentovanju postojećeg turističkog blaga – rekao je na samom uvodu u manifestaciju direktor Turističke organizacije Leskovca Nebojša Kocić.

„12. novembra 2008. godine imao sam tu čast i zadovoljstvo da otvorim prvu izložbu suvenira i turističkih publikacija. Danas, deset godina kasnije o kvalitetu ovakve jedne manifestacije govore njeni suveniri i publikacije koje je danas izložilo 40 izlagača, kako iz zemlje tako i iz inostranstva. To je dobar način da predstavimo našu kulturnu i istorijsku baštinu, kao i prirodna bogatstva. Raduje me to što imamo mnogo toga da ponudimo turistima koji posete naš grad. Od roštiljijade, preko LIFFE-a, Jašunjskih manastira, pa do kupališta u Vučju, zatim muzeja u Strojkovcu, paprikijade u Lokošnici … Ovo su manifestacije koje su postojeće ali svakako da nećemo stati na tome. Danas u turističkim kretanjima učestvuje veliki broj naših sugrađana. Globalizacija industrijska, tehnološka ali i saobraćajna revolucija uticali su na pozicioniranje turizma kao jedne od najvažnijih segmenta ekonomskog razvoja svuda u svetu. Uzimajući to u obzir moramo još više da radimo na razvijanju naše turističke ponude a ovakve manifestacije daju veliki doprinos tome – kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović.