Turistička organizacija Srbije (TOS), u saradnji sa ovogodišnjim domaćinom Turističkom organizacijom grada Subotice, organizovala je deveti po redu Turistički forum, od 09.-12. maja 2018. godine na Paliću.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je  Turistički forum u sredu, 09. maja 2018. godine, u 18.00 časova, Palić.

Turistički forum Srbije je višednevni događaj u organizaciji TOS-a, koji ima za cilj da kroz edukativne sesije i radionice upozna predstavnike lokalnih turističkih organizacija sa savremenim trendovima u predstavljanju i promociji turističkih potencijala. Ove godine edukativne sesije i radionice bile  su posvećene detaljnijem upoznavanju sa kreiranjem, razvojem i promocijom turističkog proizvoda, kao i medijskom komunikacijom turističke destinacije.

Sportska takmičenja i upoznavanje sa turističkom ponudom kraja u kome se Turistički forum održava nisu bila  izostavljena  ni ove godine. One su sastavni deo višednevnog događaja i jedan od načina pospešivanja saradnje predstavnika turističkih organizacija širom zemlje, kao i drugih turističkih radnika.